Vad är Hello New Swede?
Hello New Swede är en symbol som du kan bära för att visa omvärlden att du välkomnar nya svenskar som har kommit hit i förhoppning om ett tryggare liv. Symbolen syftar till att synliggöra den vänliga inställningen som de flesta av oss har till alla nyanlända flyktingar.

Med ett märke på jackan kan alla se vad du tycker och att du har tagit ställning. Samtidigt ser vi hur många vi faktiskt är som tror på medmänsklighet och att hjälpa varandra. För det är i det enkla mötet som förtroende byggs och fördomar nöts ner.

Dessutom kan du visa att du gärna hjälper nyanlända, med stort som smått: översätta en blankett, visa hur man köper en bussbiljett eller leta upp en adress på mobilen.
Vilka ligger bakom Hello New Swede?
Hello new Swede är ett partipolitiskt och religiöst obundet initiativ startat av Thomas Bergman. Symbolen är designad av Tobias Rehnvall och Jonas Cosmo.
Måste jag hjälpa alla hela tiden för att jag bär ett märke?
Nej, självklart inte. Du får välja själv hur mycket du vill hjälpa till när du bär den, inget är obligatoriskt. Att du bär knappen gör dig inte till någon officiell representant för någonting. Det visar bara att du bryr dig om våra nya medmänniskor.
Varför ska jag stödja Hello New Swede?
Varje person har säkert sin egen anledning, men här är några förslag:
  • Medmänsklighet - visa att du faktiskt bryr dig om dem, som individer som söker ett tryggare liv. Du tror på potentialen i alla nyanlända och vet att bara de får en chans att etablera sig här kommer de att lyckas.
  • Nyfikenhet - alla nyanlända är en källa till ny inspiration och nya idéer, nya smaker och synsätt. Livet blir rikare om man får lite nya influenser emellanåt.
  • Pragmatism - dessa människor är redan här i Sverige, det blir bättre för alla om de integreras och lyckas i det svenska samhället.
Made on
Tilda