Vad är Hello New Swede?
Hello New Swede är en symbol som du kan bära för att visa omvärlden att du välkomnar nya svenskar som har kommit hit i förhoppning om ett tryggare liv.

Hello new Swede syftar till att synliggöra den vänliga inställningen som majoriteten har till alla nyanlända flyktingar.

Med ett märke på jackan kan alla se vad du tycker och att du har tagit ställning. Samtidigt ser vi hur många vi faktiskt är som tror på medmänsklighet och att hjälpa varandra. För det är i det enkla mötet som förtroende byggs och fördomar nöts ner.

Dessutom kan du visa att du gärna hjälper nyanlända, med stort som smått: översätta en blankett, visa hur man köper en bussbiljett eller leta upp en adress på mobilen.

Du får välja själv hur mycket du vill hjälpa till när du bär den, inget är obligatoriskt. Att du bär knappen gör dig inte till någon officiell representant för någonting. Det visar bara att du bryr dig om våra nya medmänniskor.


Använd gärna #hellonewswede i social media. Hello new Swede är ett partipolitiskt och religiöst obundet initiativ startat av Thomas Bergman. Symbolen är designad av Tobias Rehnvall och Jonas Cosmo.
Made on
Tilda